top of page

BEHANDLINGER

KIROPRAKTIKK

Det viktigste ved kiropraktorundersøkelsen er å finne en mulig forklaring på dine plager.

Kiropraktoren behandler mennesker i varierende alder og helsetilstand. Behandlingen vil derfor nøye måtte tilpasses hver enkelt pasient.

Kiropraktisk manipulasjonsbehandling utført med hender er ofte en viktig del av det kiropraktoren gjør for at du skal få det bedre.

Ved behandling hender det ofte at ledd åpner og lukker seg veldig raskt. Når dette skjer så dannes det små gassbobler og når disse boblene brister så kan det høres en typisk klikkelyd som mange forbinder med kiropraktorbehandling. Denne behandlingen gjør som regel ikke vondt, bortsett fra litt lokal ømhet etterpå som er nokså vanlig.

Komplikasjoner ved denne form for behandling er svært sjelden når den utføres av autoriserte kiropraktorer. Ved siden av den typiske kiropraktiske manipulasjonsbehandlingen så er det vanlig at kiropraktoren behandler muskulatur og gir råd om øvelser i tillegg. En sjelden gang skyldes muskel-/ og skjelettsmerter helt andre årsaker, og i slike tilfeller vil kiropraktoren henvise deg videre til fastlegen eller sykehus. Kiropraktisk behandling må alltid tilpasses pasientens helsetilstand. Sentralt i kiropraktorens behandling er det som kalles manipulasjonsbehandling hvor kiropraktoren som oftest bruker hendene sine til å løse opp leddene i ryggsøylen eller andre steder i kroppen med raske grep. Ofte høre man en kneppelyd når leddene frigjøres. Behandlingen er oftest smertefri og uten bivirkninger bortsett ifra en forbigående lokal ømhet i området hvor behandlingen er utført.

Mange terapeuter i Norge i dag forsøker å etterligne klassisk kiropraktorbehandling, men det er viktig å huske at det er kun kiropraktorer med autorisasjon som har fullverdig utdanning og kompetanse til å utføre denne type kiropraktorbehandling. Ved behov utfører kiropraktorene også forskjellig typer bløtdelsbehandling av omliggende vev før eller etter at manipulasjonsgrepet er utført.

Din Helse Røa er tilknyttet kiropraktorgruppen, hvor teksten om de ulike behandlingene er hentet fra.

Physiotherapy

FYSIOTERAPI

Ved akutte eller kroniske skader på muskler og leddbånd, kan det være behov for fysioterapi. Ved førstegangskonsultasjon vil kiropraktoren kartlegge pasientens behov og legge en plan for behandling.


Hvis det er behov for fysikalsk behandling vil kiropraktoren kunne henvise pasienten til slik behandling innenfor de offentlige refusjonsordninger. Noen klinikker vil kunne tilby fysioterapi på stedet mens andre vil kunne sørge for en rask tilgang til behandling hos et lokalt fysikalsk institutt.

Din Helse Røa er tilknyttet kiropraktorgruppen, hvor teksten om de ulike behandlingene er hentet fra.

Physical Therapist

LASERBEHANDLING


Ønsker du effektiv smertelindring og forbedret tilheling?

Vår avanserte laserbehandling kombinerer teknologisk innovasjon med kiropraktisk ekspertise for å gi deg en skånsom og effektiv tilnærming til smertehåndtering og rehabilitering.

Hvordan fungerer laserbehandling?

Laserbehandling, også kjent som lavnivå laserterapi (LLLT), benytter seg av kraften i konsentrert lys for å stimulere celleaktivitet og akselerere helingsprosesser. Vår moderne laser sender lavnivå laserstråling direkte inn i det berørte området, hvor det trenger inn i vevet og aktiverer cellenes naturlige helingsmekanismer.

Fordeler med laserbehandling

  1. Smertelindring: Reduserer akutte og kroniske smerter forbundet med muskel- og skjelettplager.

  2. Raskere tilheling: Fremmer vevsreparasjon og akselererer helingsprosessen etter skader.

  3. Reduserer betennelse: Bekjemper betennelse og hevelse, noe som er spesielt gunstig ved akutte tilstander.

  4. Forbedret blodsirkulasjon: Øker blodgjennomstrømningen for å levere næringsstoffer og oksygen til skadede områder.

  5. Skånsom og ikke-Invasiv: Unngår behovet for medikamenter eller kirurgiske inngrep.

Laserbehandling kan være et effektivt alternativ for en rekke tilstander, inkludert:

  • Muskelsmerter og -spenninger

  • Leddsmerter, som for eksempel artrose

  • Akutte skader som forstuvninger og forstrekninger

  • Nevropatier og nervesmerter

  • Rehabilitering etter kirurgi eller traumer


Laserbehandling er ofte effektivt i kombinasjon med trykkbølgebehandling, for å få et bedre treffspekter på kroniske inflammasjoner og andre lidelser.

Er du nysgjerrig på hvordan laserbehandling kan hjelpe deg med å forbedre din muskel- og skjeletthelse? Kontakt oss i dag for en konsultasjon.

Physiotherapy

MASSASJE

Klassisk massasje har eksistert i alle år. Dette er en manuell behandlingsmetode som har til hensikt å løse opp muskelspenninger i kroppen ved å strekke og tøye hard og øm muskulatur. Spenninger i muskulaturen kan oppstå ved feil eller ensidig arbeidsstilling, skader, stress eller angst. Massøren vil bruke ulike grep for å tøye og bearbeide muskulaturen som først settes inn med litt olje eller krem.

Behandlingen blir tilpasset individuelt, og vil variere ut ifra pasientens behov. Alt fra myk og avslappende massasje til dypere idrettsmassasje og triggerpunkter.

Regelmessig massasje vil føre til øket blodsirkulasjon i muskulatur, bindevev og hud. Dette vil gi øket velvære og vil øke muskulaturens evne til å stå imot både fysiske og psykiske belastninger.

Mange klinikker har i dag egen massør og pasienter med behov for det kan veksle mellom kiropraktorbehandling og massasje. Andre klinikker vil kunne henvise pasienten til et lokalt institutt.

Din Helse Røa er tilknyttet kiropraktorgruppen, hvor teksten om de ulike behandlingene er hentet fra.

massasje
Behandlinger: Services
bottom of page